Saturday, December 20, 2008

Het metselwerk



"Maandag 3 november beginnen we of anders mijn kop eraf !" Onze coördinator klinkt zelfverzekerd. Helaas stel ik vast dat er die dag weinig beweging is op ons lot. Een beetje ontgoocheld belt manlief Frederik op en krijgt hij te horen dat hij al dikwijls zijn 'kop' is kwijt gespeeld.
Nuja soit, uiteindelijk merken we 12 november dat de eerste voorbereidingen getroffen worden. We zijn dan ook heel opgelucht om na enkele dagen een muur te zien staan op onze vloerplaat. Na wat meetwerk merken Bram en zijn vader echter op dat de muur een paar centimeter verkeerd stond. De metsers twijfelen dan ook geen seconde om de muur terug af te breken en opnieuw te beginnen.Gedurende de hele maand werken ze goed verder en het voelt heel leuk aan als de ruimtes zichtbaar worden waardoor we plots in onze woonkamer/keuken/bureau kunnen rondwandelen. De werken schieten goed op en de metsers leveren knap werk zelfs tijdens deze (ijs)koude winterdagen. Dat belooft..
We wensen jullie alvast prettige feestdagen toe!

Wednesday, October 29, 2008

huisje, BOOMPJE, beestje...


Blijkbaar zijn we/ze alweer wat te optimistisch geweest en de metselwerken zijn uitesteld tot eind oktober... We proberen het ons niet aan te trekken en maken van de gelegenheid gebruik om tijdens de herfstavakantie enkele offertes aan te vragen. We plannen een bezoekje bij o.a. Claeys-Verhelst, Eggo, Ikea, het West-VLaams tegelhuis waar we heel wat nieuwe ideetjes opdoen.
Ook gebruiken we onze tijd om ons tuintje aan te leggen met een okkernotenboom. Na lang wikken en wegen beslissen we om die te planten naast ons (denkbeeldig) tuinhuisje.
Ons boompje staat er al, nu nog het huisje en het beestje...

Sunday, September 14, 2008

't is begonnen ...


Na lang wachten kregen we een mailtje van onze bouwondernemer met het bericht "Het is eindelijk zo ver..." De bodemkwaliteit leek toch niet zo optimaal te zijn zoals men in het begin had gedacht waardoor de bouwondernemer genoodzaakt was om een algemene funderingsplaat te gebruiken. Deze plaat garandeert ons nu de nodige stabiliteit.
Tijdens het (lange) wachten hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om een trouwke te organiseren en... het was er ééntje om niet snel te vergeten!!!
De dag na onze trouw kregen we onze eerste voorschotfactuur voor de funderingen waardoor het "leven van de liefde" plots heel letterlijk werd opgevat.
Ondertussen zijn de grondwerken achter de rug. Vorige week was de grond nog een braakliggend terrein , terwijl hetzelfde perceel vandaag bedekt is met gewapend beton.
Volgende week begint het metselwerk al..

Friday, March 28, 2008

de akte


Vandaag zijn we de officiële eigenaars van lot 4 in Veldegem!!! We kunnen m.a.w. straks een bbq organiseren op onze grond. Onze beide ouders vergezellen ons terwijl onze notaris ons doorheel alle papieren gidst. Bram is extra op zijn hoede en controleert dan ook of de komma's op onze bancheque op de juiste plaats staan...
Binnenkort gaan we onze eerste plantjes gaan planten op ONZE grond.

Wednesday, March 19, 2008

De kogel is door de kerk! Onze lening wordt bij de dexia in De Panne afgesloten. We kregen er de beste en voordeligste voorwaarden. Daarnet kwam Kristof nog eens langs om alles eens heel rustig met ons te overlopen zodat we toch weten wat we tekenen. Hij is heel vriendelijk, geduldig en duidelijk en dat geeft vertrouwen. Een uurtje later vertrok hij en hadden wij er een nieuwe zichtrekening bij.

Saturday, March 15, 2008

Tussen onze afspraakjes met de verschillende banken door gaan we vandaag richting Brussel. Batibouw, dé jaarlijkse beurs voor de bouw, renovatie en inrichting met ‘duurzaam bouwen’ als centrale thema. We maken van de gelegenheid gebruik om prijsoffertes aan te vragen, materialen te vergelijken en nieuwe ideetjes op te doen.
Indrukwekkend, gigantisch en boeiend zijn de woorden die ons bijblijven.

Monday, February 25, 2008

In Nieuwpoort leren we vandaag o.a. het verschil tussen een tontine en een huwelijkscontract. Onze notaris Bruno Vandamme wijst ons op alle wettelijke stelsels. Heel ingewikkelde materie voor een maandagvoormiddag. Deze week staat ook heel wat “bankshoppen” op het programma. Benieuwd bij welke bank we het onderste uit de kan kunnen halen.

Saturday, February 23, 2008

Na de vorderingen van de werken van de grond te hebben bewonderd gaan we naar Brico plan-it om enkele ideetjes op te doen. We staan versteld van de grootte van de winkel. Hier komen we beslist nog geregeld terug.

Monday, February 11, 2008

Om 20u30 staat een tweede afspraak met de architect op ons programma. We hopen vandaag tot een definitief plan te komen.

Wednesday, February 6, 2008

Vandaag leren we Frederiek kennen, hij berekent het kostenplaatje van onze plannen. Er verschijnt een jong, energiek persoon, geheel in de lijn van de verwachtingen. Met behulp van zijn ervaringen en kennis proberen we ons plan te optimaliseren op een betaalbare manier

Saturday, February 2, 2008

Richting Kortijk op stenen- en dakpannenjacht. In Wienerberger/ Terca vinden we duizenden baksteenideeën. We hebben gelukkig dezelfde smaak, het type ‘branco’ en ‘oud knokke’ genieten onze voorkeur. Na deze toonzaal bezocht te hebben bekijk je ieder huis langs de weg met andere ogen.

Thursday, January 24, 2008

Vandaag ontvangen we –na lang en ongeduldig wachten- het voorontwerp. De grote lijnen lijken aan onze verwachtingen te voldoen. Na heel wat overleg (met elkaar en de ouders) brengen we de nodige aanpassingen aan. Even afwachten naar de mening van de architect en Frederiek .We kunnen reeds rondwandelen in ons huis, virtueel weliswaar.

Wednesday, January 16, 2008

De wegenwerken zijn al goed gevorderd. Ondertussen zijn er al negen stukken verkocht.