Thursday, September 17, 2009

ons "nestje"...








De weg was lang maar zeker de moeite waard...
Leuk dat jullie ons tijdens deze 'lange weg' volgden via deze blog.
Uiteraard, vanaf vandaag, altijd WELKOM in de Frederik Moddestraat nummer 9 in Veldegem !!!

Saturday, September 12, 2009

dé verhuis




Eindelijk is het zover, de dag waarvan we lang gedroomd hebben...
De bananendozen zijn goed gevuld en worden vlot via de lift verhuisd. Alvast een welgemeede MERCI voor de vele werkkrachten!

Wednesday, September 9, 2009

Monday, August 24, 2009

de afwerking (spotjes, regenpomp, schakelaars...)




de trap





Vandaag leverde firm Vergote uit Tohout onze trap. Na een dagje werk keken we en zagen dat het goed was... heel goed!

Monday, July 13, 2009

de tegels




Terwijl de plakkers naarstig verder werken, leverde men vandaag een paar ton tegels. Als alles goed gaat kan er maandag gevloerd worden...

Saturday, July 11, 2009

de zekeringkast



Vandaag werd gestart met de bekabeling van de zekeringkast. Dit bleek veel moeilijker dan gedacht en daardoor verloren we kostbare uren. Volgende week zaterdag wordt deze karwei (hopelijk) afgehandeld.

Sunday, July 5, 2009




Vandaag werkte Bram de isolatie op zolder af. Ondertussen heb ik de ramen eens onder handen genomen. Grote en hoge ramen zijn heel mooi maar minder praktisch op vlak van onderhoud. De karwei nam enkele uren in beslag maar het resultaat mag er zijn.
Vanaf morgen beginnen de plakkers de bovenverdieping te bepleisteren.

Monday, June 8, 2009

isoleren is de boodschap...


Deze week werd de plafondisolatie afgewerkt. Stucanet werd gebruikt voor de plafonds; een framewerk van ijzerdraad en karton dat tegen de plafond "geschoten" wordt. Nu wachten op de plakker om alles te bepleisteren.

Saturday, June 6, 2009

dakisolatie +gronderen





Vandaag werd de dakisolatie bevestigd en kregen de muren een hechtingslaag voor het plakwerk (gronderen). We konden hiervoor beroep doen op enkele vrienden. Hiervoor alvast een welgemeende merci! Na al dat harde labeur genoten we van de eerste bbq in onze tuin.

Thursday, May 28, 2009

nieuwe buren


de vloerverwarming



Maandag leerde Mario van CLimatronix de knepen van het vak. Duizend meter buizen moesten op vijf centimeter van elkaar het hele vloeroppervlak bedekken. Dit betekende dat er elf circuits gevormd moesten worden. Erwin en Bram hadden de smaak (en de techniek) heel snel te pakken waardoor alles in twee dagen klaar was. Dinsdag wordt de chappe gegoten.

Thursday, May 21, 2009



De garage kreeg vandaag een tweede laag en de bureau werd een niveautje hoger gemaakt.Maandag beginnen we aan de vloerverwarming...

Monday, May 18, 2009

PUR


Vandaag werd op de benedenverdieping en in de badkamer polyurethaan-hardschuim (pur) gespoten. In de voormiddag werd alles zorgvuldig afgeplakt en in de namiddag was de klus geklaard. Aan 90° C worden twee componenten op de vloer gespoten. Binnen de 10 seconden ligt er 5 cm hardschuim en kan je er reeds over lopen. Een vloerisolatie uit één stuk, d.w.z. optimale isolatie!!

Sunday, May 17, 2009



Met de hulp van mijn broer hebben we gisteren onze garage geschilderd en de ventilatiebuizen luchtdicht gemaakt. Een hele karwei maar vele handen maken licht werk. Maandag komen ze de vloerisolatie (pur) spuiten en daarvoor moet de grond proper zijn. Met borstel en stofzuiger gaf ik ons huis een grondige beurt waardoor je vanaf vandaag van de gond kan eten. Vandaag geven we onze rug de nodige hersteltijd en genieten we van een welverdiende rustdag.

Thursday, May 14, 2009

ramen




Na enkele slapeloze nachten over onze (veel te blauwe) garagepoort wordt ons vermoeden bevestigd. Het kleur van onze poort komt NIET overeen met onze (groen-grijze) ramen en voordeur. Frederik bevestigt onze twijfels en belooft ons een nieuwe poort.
Het PVC-kleur ziet er super mooi uit! We worden er beiden zelfs wat stil van...

Monday, May 4, 2009



Moe maar voldaan sluiten we dit verlengd weekend af. Allerlei 'vervelende klusjes' werden afgewerkt en de ventilatiebuizen liggen klaar op zolder. Volgend weekend wordt de laatste hand gelegd aan de balansventilatie.
Eén dezer dagen komt 'Timmerman' de ramen en de voordeur leveren. Vanaf dan kan niemand ons huis nog in zonder sleutel en dat is maar best ook want gisteren kwamen we tot de conclusie dat het materiaal dat we op de bouw lieten liggen verdwenen was.Dit betekent dat we voortaan alles moeten meesleuren naar huis en niets kunnen achter laten op de bouw.

Friday, May 1, 2009

Thursday, April 30, 2009

de garagepoort


Alles gaat plots heel snel; het schuimbeton boven is reeds gespoten, de dakpannen liggen er en Torck leverde de garagepoort.De poort is geplaceerd in een halve dag want wanneer we 's avonds gingen kijken was alles piekfijn afgewerkt, op de automatisatie na.
Toch is het kleur niet echt dat wat we verwacht hadden. Het lijkt niet echt te kloppen met onze verwachtingen, maar we wachten nog even af op de komst van de ramen...Hopelijk zal dan blijken dat we toch de goede beslissing genomen hebben.
Dit weekend staat de balansventilatie op het programma...

Sunday, April 19, 2009



Zo gezegd, zo gedaan...
Na een grote week kunnen we zeggen dat de electriteitskabels en leidingen op zijn plaats liggen. Alles ging toch wat minder snel dan voorzien, dit kwam grotendeels doordat het toch even 'afzien' was vooraleer ze alles onder de knie hadden en ook omdat de werklui heel perfectionistisch ingesteld is...
Morgen wordt ons huis gevoegd en daarna is het wachten op de ramen en het schuimbeton... Deze volgende stap wordt voorzien voor eind april.