Thursday, May 28, 2009

nieuwe buren


de vloerverwarming



Maandag leerde Mario van CLimatronix de knepen van het vak. Duizend meter buizen moesten op vijf centimeter van elkaar het hele vloeroppervlak bedekken. Dit betekende dat er elf circuits gevormd moesten worden. Erwin en Bram hadden de smaak (en de techniek) heel snel te pakken waardoor alles in twee dagen klaar was. Dinsdag wordt de chappe gegoten.

Thursday, May 21, 2009



De garage kreeg vandaag een tweede laag en de bureau werd een niveautje hoger gemaakt.Maandag beginnen we aan de vloerverwarming...

Monday, May 18, 2009

PUR


Vandaag werd op de benedenverdieping en in de badkamer polyurethaan-hardschuim (pur) gespoten. In de voormiddag werd alles zorgvuldig afgeplakt en in de namiddag was de klus geklaard. Aan 90° C worden twee componenten op de vloer gespoten. Binnen de 10 seconden ligt er 5 cm hardschuim en kan je er reeds over lopen. Een vloerisolatie uit één stuk, d.w.z. optimale isolatie!!

Sunday, May 17, 2009



Met de hulp van mijn broer hebben we gisteren onze garage geschilderd en de ventilatiebuizen luchtdicht gemaakt. Een hele karwei maar vele handen maken licht werk. Maandag komen ze de vloerisolatie (pur) spuiten en daarvoor moet de grond proper zijn. Met borstel en stofzuiger gaf ik ons huis een grondige beurt waardoor je vanaf vandaag van de gond kan eten. Vandaag geven we onze rug de nodige hersteltijd en genieten we van een welverdiende rustdag.

Thursday, May 14, 2009

ramen




Na enkele slapeloze nachten over onze (veel te blauwe) garagepoort wordt ons vermoeden bevestigd. Het kleur van onze poort komt NIET overeen met onze (groen-grijze) ramen en voordeur. Frederik bevestigt onze twijfels en belooft ons een nieuwe poort.
Het PVC-kleur ziet er super mooi uit! We worden er beiden zelfs wat stil van...

Monday, May 4, 2009



Moe maar voldaan sluiten we dit verlengd weekend af. Allerlei 'vervelende klusjes' werden afgewerkt en de ventilatiebuizen liggen klaar op zolder. Volgend weekend wordt de laatste hand gelegd aan de balansventilatie.
Eén dezer dagen komt 'Timmerman' de ramen en de voordeur leveren. Vanaf dan kan niemand ons huis nog in zonder sleutel en dat is maar best ook want gisteren kwamen we tot de conclusie dat het materiaal dat we op de bouw lieten liggen verdwenen was.Dit betekent dat we voortaan alles moeten meesleuren naar huis en niets kunnen achter laten op de bouw.

Friday, May 1, 2009